Search

20 nous ajuts aprovats en la tercera resolució de la convocatòria de doctorats industrials (DI-2015)

Se sumen als 10 ja atorgats en la primera i la segona resolució de la convocatòria

En els projectes hi participen un total de 32 empreses i 9 universitats i centres de recerca

La quarta i última resolució té com a data límit de sol·licitud de l’ajut el 27 de novembre

La tercera resolució de la convocatòria del Pla de Doctorats Industrials (DI-2015), impulsat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, ha atorgat 20 nous ajuts que permetran que estudiants de doctorat desenvolupin la seva formació investigadora en un projecte de recerca i estratègic d’una empresa. La Generalitat, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, cofinançarà 19 projectes presentats conjuntament per les universitats i el món empresarial, i un projecte més es podrà acollir a la modalitat d’ajuts específics.

Aquests nous ajuts se sumen als 10 ja atorgats en la primera i la segona resolució de la convocatòria del DI-2015 que cofinancen projectes presentats per 10 empreses juntament amb tres universitats i dos centres de recerca.

La convocatòria DI-2015 preveu una quarta i última resolució que té com a data límit el 27 de novembre. Per a més informació es pot consultar la guia de sol·licituds per a empreses i universitats.

El Pla de Doctorats Industrials té com a objectius contribuir a la competitivitat i la internacionalització del teixit industrial català, captar talent, i formar doctors i doctores per a les empreses dins de projectes d’R+D+I.

L’element essencial del procés de doctorat industrial és el projecte de recerca estratègic de l’empresa on el doctorand o la doctoranda desenvolupa la seva formació investigadora en col·laboració amb una universitat, i que és l’objecte d’una tesi doctoral. Actualment, ja s’estan desenvolupant més de 150 projectes i la nova convocatòria ja està en marxa per impulsar 75 projectes més. Pel que fa als 30 nous ajuts resolts fins ara, es tracta majoritàriament de projectes corresponents a la modalitat de cofinançament (96,7%) i que, en una tercera part, pertanyen a l’àmbit de les ciències de la salut i biomèdiques. Un 27% restant són de l’àmbit de les TICS.

Avantatges per a tots els participants

El Pla de Doctorats Industrials permet a les empreses atraure persones amb coneixements i competències d’alt valor afegit, accedir als grups més capdavanters d’universitats i centres de recerca i als seus equipaments i infraestructures, així com obtenir ajuts econòmics i beneficiar-se de les deduccions i bonificacions fiscals per a les activitats d’R+D+I. Per a les universitats i els centres de recerca de Catalunya (CERCA), els projectes de doctorat industrial són una ocasió per transferir la seva tecnologia i els seus coneixements a l’entorn productiu i reforçar d’aquesta manera els vincles amb el món empresarial. Per als futurs doctorands, es tracta d’una oportunitat magnífica per incorporar-se a un entorn altament innovador que combina la supervisió acadèmica de la tesi amb la tutoria que proveeixen les empreses en el marc d’un contracte laboral de tres anys de durada i que incorpora, a més, altres avantatges, com la matrícula gratuïta o una borsa de mobilitat.

El Pla —gestionat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR)— té el suport de les 12 universitats catalanes i el món empresarial per afavorir la transferència de coneixement al sector productiu. Podeu trobar tota la informació detallada al web https://doctoratsindustrials.gencat.cat.