Search

El Pla de Doctorats Industrials atreu 98 nous projectes

En aquesta edició han participat 84 empreses i 10 universitats catalanes

El Govern de la Generalitat, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, ha rebut 98 sol·licituds de projectes del Pla Doctorats Industrials, amb la participació d’un total de 84 empreses, 10 universitats catalanes, 13 centres de recerca i una gran infraestructura de recerca, el Barcelona Supercomputing Center (BSC). 

Els 98 projectes pertanyen a tots els sectors empresarials, en especial del de ciències de la salut, seguit del de les TIC i d’enginyeria civil, entre d’altres. La recerca capdavantera dels projectes es fa en àmbits tan diversos com el desenvolupament de noves vacunes, l’aplicació d’intel·ligència artificial en missions espacials, el vot electrònic de tercera generació o la producció de noves varietats d'arròs resistents a fongs.

La presentació de nous projectes no únicament es manté a l’alt nivell de la convocatòria anterior sinó que enguany s’han rebut més propostes que en l’edició del 2014.

Oberta la convocatòria per al 2016

El període de presentació de noves propostes resta obert per a les empreses i universitats que vulguin presentar nous projectes de cara a la convocatòria 2016.

Des de l’inici del Pla, el 2013 i fins el 2015, s’han posat en marxa més de 240 projectes amb la col·laboració de les universitats catalanes, tant públiques com privades, conjuntament amb 175 empreses, des de start-ups fins a grans companyies.

El Pla de Doctorats Industrials té com a objectius contribuir a la competitivitat i la internacionalització del teixit industrial català, captar talent, i formar doctors i doctores per a les empreses dins de projectes d’R+D+I. L’element essencial del procés de doctorat industrial és el projecte de recerca estratègic de l’empresa on el doctorand o la doctoranda desenvolupa la seva formació investigadora en col·laboració amb una universitat.

El Pla de Doctorats Industrials permet a les empreses atraure persones amb coneixements i competències d’alt valor afegit, accedir als grups més capdavanters d’universitats i centres de recerca i als seus equipaments i infraestructures, així com obtenir ajuts econòmics i beneficiar-se de les deduccions i bonificacions fiscals per a les activitats d’R+D+I.

Per a les universitats i els centres de recerca de Catalunya (CERCA), els projectes de doctorat industrial són una ocasió per transferir la seva tecnologia i els seus coneixements a l’entorn productiu i reforçar d’aquesta manera els vincles amb el món empresarial. Per als futurs doctorands, es tracta d’una oportunitat magnífica per incorporar-se a un entorn altament innovador que combina la supervisió acadèmica de la tesi amb la tutoria que proveeixen les empreses en el marc d’un contracte laboral de tres anys de durada i que incorpora, a més, altres avantatges, com la matrícula gratuïta o una borsa de mobilitat internacional.

El Pla —gestionat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i que compta amb la col·laboració de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi)— té el suport de les 12 universitats catalanes i el món empresarial per afavorir la transferència de coneixement al sector productiu.