Descripción del proyecto

Fractus Antennas és una companyia que compta amb una dilatada experiència en el disseny, fabricació, comercialització i llicència d’antenes miniatura per a dispositius mobile/IoT. La seva família de productes estrella es basa en la tecnologia Virtual AntennaTM inventada i patentada per Fractus Antennas, arquitectura que, amb un únic component, antenna booster, deu vegades més petit que les antenes convencionals permet el funcionament en diferents sistemes de comunicació mitjançant l’excitació del pla de massa present en qualsevol dispositiu IoT i l’ús d’una xarxa d’adaptació.
No obstant això, l’aparició de nous estàndards de comunicacions, restriccions del sector com la grandària posa de manifest unes certes limitacions de la família de productes i que són l’objecte del present projecte. D’una banda, els productes antenna booster actuals necessiten d’una zona de clearance area, zona al voltant del antenna booster lliure de components (bateries, sensors, circuiteria), limitant la integració de l’antena per part dels OEMs. En segon lloc, nous productes multi-ràdio capaces d’operar en diferents sistemes de comunicació en lloc d’haver d’utilitzar tants antenna boosters com a sistemes radio es vulgui. I en tercer lloc, la capacitat de reconfigurabilitat de les xarxes d’adaptació utilitzades en l’actualitat presenten unes certes limitacions, principalment limitada per la pròpia física dels components electrònics actius utilitzats en el seu disseny. D’aquesta manera, l’objectiu del projecte està centrat en la recerca de noves tecnologies d’aplicació a l’actual Virtual Antenna(TM) Technology que permetin la generació de nous productes capaces de ser integrats sense ground clearance area i d’altra banda arquitectures de xarxes d’adaptació reconfigurables per als antenna boosters, tant els existents, com per als derivats del present projecte, per a poder operar en les bandes freqüencials d’interès.

Las principales tareas a realizar por parte del investigador en formación durante su participación en este proyecto serán:
1) Análisis del estado del arte en el marco de la actividad de sistemas reconfigurables, previo conocimiento de los procedimientos de la entidad para la realización de tareas de análisis del estado del arte, principales fuentes de información utilizadas para el mismo.

2) Identificación, preselección y evaluación de las nuevas tecnologías (componentes activos para el diseño de nuevas topologías de red de adaptación reconfigurables) existentes en el mercado y que permitan mejorar las prestaciones y la simplificación de la arquitectura de la tecnología Virtual Antenna(TM) respecto a las opciones de reconfigurabilidad actuales.

3) Diseño desde el dominio de la simulación electromagnética mediante los programas de simulación 3D (CST Microwave Studio Suite) y de optimizadores de circuitos de microondas como Cadence-AWR y Optenni-Lab.

4) Gestión de recursos para la implementación de las soluciones seleccionadas en laboratorios especializas en integración de componentes.

5) Facturación de los prototipos fabricados mediante medida de parámetros S y de eficiencia con analizador de redes y su posterior medida de eficiencia en cámara anecoica e interpretación de resultados. Análisis crítico y propuestas de mejora en su caso.

6) Redacción de publicaciones científicas, presentación del trabajo científico en congresos internacionales y workshops.

7) Participación en reuniones con socios tecnológicos interesados en la tecnología desarrollada

8) Análisis de requerimientos para la adopción de las nuevas tecnologías de reconfiguración por parte de fabricantes de dispositivos IoT, conocimiento de la metodología de la compañía para la validación de los diseños y su integración en el Plan de Formación propuesto para el candidato seleccionado.



MÁS INFORMACIÓN

Si te interesa la oferta, llena el pdf con tus datos y envía ́l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat