Search

Qilimanjaro, una spin-off de la UB, el BSC-CNS i l’IFAE, aconsegueix un milió d’euros d’ajuts i en factura un altre milió a clients

Equip de Qilimanjaro
L'equip de Qilimanjaro – Quantum Tech

Noticia original (22-02-2022): www.fbg.ub.edu

La spin-off Qilimanjaro ha aconseguit a finals de l’any 2021 gairebé un milió d’euros de subvencions gràcies a dos ajuts del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) dels programes Misiones i NEOTEC. A més, ha estat reconeguda com una de les cinc empreses del sector de la quàntica a tenir en compte aquest 2022 per la plataforma StartUs Insights. Qilimanjaro Quantum Tech és una spin-off de la Universitat de Barcelona, ​​el Barcelona Supercomputing Center i l’Institut de Física d’Altes Energies. A Qilimanjaro treballen per oferir un servei complet i democratitzar aquesta revolucionària tecnologia, ja que la nova computadora, una màquina quàntica variacional, serà accessible des d’un servei al núvol.

L’ajut NEOTEC està promogut pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial i depèn del Ministeri de Ciència i Innovació, i a Qilimanjaro li han concedit 325.000 euros. A més, cal destacar que el projecte de la spin-off està entre els tres projectes més ben valorats. Pel que fa a l’ajut del programa Misiones, li han atorgat 425.000 euros per a la seva participació en el projecte CUCO, que se centra en la recerca en computació quàntica aplicada a indústries estratègiques de l’economia espanyola: energia, finances, espai, defensa i logística. Aquesta subvenció ajudarà a posicionar el consorci i les seves empreses com a referents de la informàtica quàntica en els seus sectors d’aplicació. Altres subvencions concedides el 2021 fan referència a la implicació amb doctorats industrials a través de l’AGAUR i del Ministeri de Ciència i Innovació, així com per a la contractació de doctors. D’aquesta manera, el total aconseguit l’any passat ronda el milió d’euros.