La doctoranda industrial Mariona Caro, guanyadora de “La teva tesi en 4 minuts” de la UVic-UCC

Mariona Caro, doctoranda del Pla de Doctorats Industrials, guanya el concurs "La teva tesi en 4 minuts" de la UVic-UCC amb la seva recerca sobre l'eficàcia de l'exercici físic en el tractament de trastorns mentals severs | El seu treball, desenvolupat en col·laboració amb Osonament, destaca per la integració de programes d'entrenament intervàlic d'alta intensitat (HIIT) en la rehabilitació comunitària.

Mariona Caro, participant del Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya, ha guanyat el concurs “La teva tesi en 4 minuts” organitzat per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). 

Caro és educadora física esportiva, tasca que desenvolupa a Osonament, on també està duent a terme el projecte de Doctorat Industrial, juntament amb Althaia, en el projecte “Trastorns mentals severs i exercici físic: estudi d’efectivitat del programa de HIIT adaptat al servei de rehabilitació comunitària d’Osona”.

El projecte, en col·laboració amb Osonament, investiga l’eficàcia d’un programa d’entrenament intervàlic d’alta intensitat (HIIT) per a persones amb trastorns mentals severs. L’entrenament intervàlic d’alta intensitat és una modalitat d’exercici físic que alterna períodes curts d’activitat intensa amb períodes de descans o activitat de baixa intensitat. Aquest tipus d’entrenament es caracteritza per sessions de curta durada però molt exigents, que poden incloure una varietat d’exercicis com córrer, saltar, fer flexions o altres moviments funcionals.

En una entrevista a la revista digital de la mateixa universitat, Caro ha expressat la seva satisfacció pel reconeixement rebut i la importància de donar a conèixer la seva recerca. Aquest premi subratlla la rellevància social del seu treball i exemplifica la integració de la recerca acadèmica amb les necessitats pràctiques de la societat.

La doctoranda industrial destaca la importància d’empoderar a les persones amb trastorns mentals per ser físicament actives de forma autònoma per millorar la seva qualitat de vida i salut general. Per altra banda, recomana als futurs doctors i doctores presentar-se al concurs com una manera de donar a conèixer la seva investigació i practicar les habilitats de presentació per a futurs congressos i concursos.

Podeu ampliar la informació al web de la UVic-UCC