Empreses del Pla de Doctorats Industrials Triomfen a l’Innovator’s Pitch Challenge de RESI Europe 2024

L'Innovator’s Pitch Challenge de RESI Europe 2024, celebrat a Barcelona el 17 de juny, ha destacat el talent de la BioRegió de Catalunya, amb tres empreses emergents del Pla de Doctorats Industrials ocupant els primers llocs.

L’Innovator’s Pitch Challenge de RESI Europe 2024, celebrat a Barcelona el 17 de juny, és una oportunitat per a les empreses del sector de les ciències de la vida i salut en fase inicial per obtenir una exposició addicional als assistents a la conferència RESI Europe 2024, una plataforma valuosa per a la innovació i la col·laboració. L’empresa guanyadora i les dues finalistes participen en el Pla de Doctorats Industrials.

L’acte, organitzat per Life Science Nation en col·laboració amb Biocat, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, va reunir 42 startups de ciències de la vida i salut en fase inicial, amb una destacada participació de 23 empreses catalanes.

Gate2Brain, empresa amb un doctorat industrial que vam explicar en un extens reportatge, ha estat la guanyadora del premi Innovator’s Pitch Challenge Awards. Aquesta empresa emergent, especialitzada en teràpies innovadores per al càncer pediàtric, va captar tant el públic com el jurat amb el seu innovador projecte. El segon lloc ha estat per YSOTOPE Theranostics i el tercer per DyCare, ambues amb diversos projectes de Doctorats Industrials.

Els premis van ser entregats per Dennis Ford (president de Life Science Nation), Jaume Baró Torres (director executiu de Negocis i Emprenedoria de Barcelona Activa) i Robert Fabregat Fuentes (CEO de Biocat).

Durant l’esdeveniment, Robert Fabregat de Biocat va moderar una taula rodona sobre el paper clau de l’ecosistema de teràpies avançades de Catalunya en la innovació i avenços clínics en ATMPs a Europa, amb la participació de destacats experts del sector com Fina Lladós Canela (Amgen), Silvia Martín Lluesma (VHIO), Antoni Matilla Dueñas (BIOINTAXIS), Luis Pareras (Invivo Partners) i Esteve Trias i Adroher (Leitat Technological Center).