Descripció del projecte

L’extensió sense precedents del teletreball com a conseqüència del brot de la COVID-19 ha plantejat interrogants sobre l’impacte d’aquesta forma d’organització del treball a llarg termini, ja que hi ha moltes raons per creure que accelerarà les tendències preexistents cap a la digitalització de la treball i augmentar la flexibilitat dels acords laborals.

El projecte té com a objectiu explorar l’impacte de la crisi de la COVID-19 en el teletreball, les condicions de treball i les relacions laborals amb l’objectiu general de donar suport als interlocutors socials en la promoció d’un teletreball digne i productiu en l’escenari post-COVID-19. Amb aquesta finalitat, l’anàlisi se centrarà en quatre sectors que s’enfronten a limitacions diferents en relació al teletreball (TIC, banca, indústria química i administració pública) i sis països que difereixen en la prevalença i les maneres de regular el teletreball, i són representatius de diferents règims o models de relacions laborals (Eurofound, 2018; Sanz de Miguel et al., 2020): Àustria, Estònia, Finlàndia, Espanya, Polònia i Portugal).

El projecte utilitzarà diferents metodologies d’investigació: anàlisi estadística, investigació documental, entrevistes semiestructurades, mini-casos pràctics de bones pràctiques a nivell d’empresa i recerca-acció sobre transferència de bones pràctiques a altres empreses, sectors i països.

El projecte es du a terme a través de un consorci liderat por notus, que inclou cinc centres de recerca: Forba (Àustria), Praxis (Estònia), ISP (Polònia), Universidad de Jyväskylä (Finlàndia), Notus (Espanya i Portugal). La Universitat Autònoma de Barcelona està representada dins del Consell Científic del projecte.

El projecte està finançat per la Comissió Europea (Call: SOCPL-2021-IND-REL. Improving expertise in the field of industrial relations. Grant agreement: 101052332)



MÉS INFORMACIÓ

Si t’interessa l’oferta, omple el pdf amb les teves dades i envia´l a doctorats.industrials.recerca@gencat.cat